Ovidiu Oncescu | DJ, MC, Entertainer, Realizator Radio

 

Ovidiu Oncescu

Ovidiu Oncescu | DJ, MC, Entertainer, Realizator Radio

Intr-o zi de toamna, pe 10 septembrie 1982 mai exact, deschide ochii intr-o lume minunata si in bratele unei familii cu traditie in muzica, Ovidiu Oncescu. Bunicul ii este primul ghid in arta muzicala incepand cu clasa 1 la Scoala de Muzica nr 17 din Buzau, fiindu-i profesor de muzica la clasa de vioara. Trec anii si, in clasa a 5-a, Ovidiu Oncescu incepe sa ia si cursuri de pian in paralel cu cele de vioara. Tot atunci, parintii il inscriu la Palatul Copiilor unde va activa ca violonist intr-un ansamblu de cantece populare pana aproape de varsta de 17 ani. In aceasta perioada de colaborare in cadrul Palatului Copiilor, Ovidiu Oncescu descopera si o alta ramura a muzicii : muzica usoara si devine interesat si de partea nevazuta a muzicii fiind cooptat ca ajutor de sunetist.

Continua pasiunea pentru muzica nu numai in cadrul orelor de curs dar si acasa, in particular pana in momentul in care intamplator afla ca un club din Buzau cauta DJ. Interesat de o posibila colaborare in acest sens cu locul respectiv, Ovidiu Oncescu se prezinta la clubul cu pricina, da probele si primeste postul. Incepe munca in august 1999, perioada in care incepe sa cocheteze si  cu radioul. Omniprezent in gasca unui post de radio local, Ovidiu Oncescu descopera o noua pasiune pentru calea undelor. Incep deja sa se impleteasca si sa se completeze doua pasiuni : muzica si radioul.

In octombrie 1999, Ovidiu Oncescu are primul contact cu atmosfera din clubul No Limit Buzau, moment in care ia la cunostinta de cum arata un pupitru de DJ. Tot atunci pune bazele unui nou ideal spunandu-i unui prieten uitandu-se cu admiratie catre dj-ul ce activa acolo :”ACOLO VREAU SA FIU EU”. Si cum primul pas spre reusita este dorinta, ajunge intr-un final sa fie cooptat si in echipa baietilor de la No Limit, moment in care incepe si prietenia si colaborarea cu, de azi celebrul Dj Sava. Ovidiu Oncescu se descurca minunat in cadrul clubului Tess Junior si incep sa apara solicitari pentru prestatii si in alte locuri din Buzau. Autodidact si perseverent in pasiunea pentru muzica, Ovidiu Oncescu devine din ce in ce mai activ in acest domeniu, incepe din 2000 sa fie solicitat ca dj la evenimente private: nunti, botezuri, majorate, baluri de boboci, etc.

Fire comunicativa si charismatic, cu o voce impunatoare dar nu stridenta, imbina in cadrul acestor petreceri doua functii : cea de dj si cea de mc. Dupa doi ani de evenimente private si diverse colaborari, in 2002 Ovidiu Oncescu incepe colaborarea cu un alt post de radio local. Si cum studiul particular nu este nicodata suficient, in toamna anului 2003 este admis la Universitatea Nationala de muzica Bucuresti, dupa ce in vara aceluiasi an fusese respins la examenul de admintere de la Facultatea Transilvania din Brasov. Capitala ii largeste linia orizontului lui Ovidiu Oncescu. Lume noua, lume buna, mediu universitar, alte oportunitati. Orasul acesta devine rampa de lansare. Ajunge dj in Pub 18 din complexul studentesc Regie.

Se pune la un moment dat problema nu neaparat a schimbarii profesiei ci mai degraba a sustinerii ei financiare. Ovidiu Oncescu incearca sa preia o functie de agent de asigurari, dar isi da seama in scurt timp ca nu acest job este manusa lui. Si cum lucrurile nefacute din pasiune sunt sortite esecului, Ovidiu Oncescu renunta la aceasta pozitie pentru a-si cultiva pasiunea pentru muzica. In 2004 revine in Buzau pe timpul verii, unde se deschide Gradina de vara Tess, locatie unde va activa in viitorul apropiat. Este si anul in care aplica pentru un post in cadrul postului de radio Focus si il si obtine. Ramane aici cu emisii live pana in aprilie 2005. 2005-2006 este o perioada fructuoasa pentru Ovidiu Oncescu, tanarul buzoian impartindu-si timpul intre radio, in Urziceni si in diferite locatii la cererea publicului : Disco No limit, Club LatiNo Limit , Gradina de Vara Tess , Orient Berca, Enigma Ramnicu Sarat, Disco Parc Solobozia.

In 2007 incheie colaborarea cu No limit si in 24 de ore ii este oferit un post de realizator tv, pentru o emisiune muzicala, in cadrul postului de televiziune local Focus TV, cu arie de acoperire in judetele Buzau si Vrancea. Emisiunea lui Ovidiu Oncescu, cu reportaje din cluburi, vedete si multa muzica ramane in grila de programe a postului pana in 2010 cand realizatorul ei se hotaraste sa se dedice doar sunetelor. Tot in 2007 isi infiinteaza propria agentie de media Crazy V Media, cu domeniu principal de activitate organizarea de evenimente : sonorizare, publicitate, productie de emisiuni radio si tv. Din 2009, Ovidiu Oncescu devine coordonator muzical pentru Focus Fm si Focus tv din Buzau si totodata incepe o emisiune noua la Focus Fm de data aceasta : Crazy Top 20, emisiune cu profil muzical, un top 20 al celor mai difuzate si cerute piese din saptamana.

Anul 2009 ii aduce lui Ovidiu Oncescu, un nou proiect muzical in parteneriat cu Phelipe, petrecand toata vara in concerte cu acesta prin tara. Agentia de evenimente Crazy V Media ii aduce o multime de contracte : nunti, botezuri, petreceri private, nu numai in orasul natal dar si in Bucuresti, Ploiesti, Constanta, Rimnicu Sarat, fiind recomandat intotdeauna de clientii sai ca o persoana responsabila, dinamica, care transforma orice petrecere intr-un moment de neuitat. Evenimentele private i-au adus lui Ovidiu Oncescu, de asemenea, colaborari si cu Trupa Perpetuum si Undercover Band. In prezent isi pastreaza postul de coordonator muzical al Focus FM si Focus TV, din orasul natal, este totodata administratorul a doua firme una de evenimente si una de publicitate.

De asemenea, Ovidiu Oncescu, este angrenat intr-o multime de evenimente muzicale si media in diverse locatii din tara unde face fata cu success tuturor provocarilor. Pentru Ovidiu Oncescu lucrurile au ramas simple dar importante :

Acolo unde se termina cuvintele, incepe muzica !

La Antena 1 , Un Show Pacatos alaturi de Phelipe – 19 martie 2009

Ovidiu Oncescu

Ovidiu Oncescu

Lasă un răspuns

Agentie de Evenimente private (Nunti, Botezuri, Majorate, Baluri, etc)